Ring: 070-670 13 16

Sköna dynor stoppade med kapok i Skåne

Omklädsel

Jag klär om möbler och hjälper dig att hitta rätt tyg som passar din möbels stil. Om du önskar syr jag lösa överdrag och antar gärna utmaningar till speciella projekt. Jag ger dina möbler den omtanke som behövs för att bli som nya igen.


Kapok – ett naturmaterial

Jag använder ibland kapok som stoppning. Kapokträdet växer bl.a i Sri Lankas tropiska blandskog. Trädets stora kapslar rymmer en stor tuss silkesmjuka fibrer. Dessa fibrer har använts i århundraden som fyllnadsmaterial,särskilt till båtdynor, eftersom de inte suger åt sig fukt och vatten. Dessutom stöter ett naturligt bitterämne i fibrerna bort kvalster och mal. Kapok är ett bra alternativ till dun inte bara för allergiker.


Sittpuffar

Jag tillverkar även sittpuffar. De uppskattas av såväl barn som vuxna. Dessa puffar är stoppade med korkgranulat från Portugal i stället för de så vanligt förekommande frigolitkulorna. Yttertyget är spillbitar från olika projekt - vilket innebär att ingen puff är den andra lik. Om du har en egen favoritstuv så kan du få en puff uppsydd. Det går åt ca 0,7 m tyg.


Rotting

Jag flätar sitsar och ryggar i rotting och är ett av få företag i Skåne som gör detta. Kontakta mig gärna för prisuppgift. Läs mer under Rotting.

Ring mig idag!

070-670 13 16